• slider2
  • slide1

Beter een goede buur…

Steeds meer reizigers nemen de trein van Nederland naar Duitsland. Kennis, goederen en ervaringen worden gemakkelijker uitgewisseld en dat zorgt voor groei en ontwikkeling. Dat geldt zowel voor het toerisme als het bedrijfsleven. Het is niet zo gek dat we vaker bij elkaar op visite gaan, want de Groningers en Oost-Friezen hebben veel gemeen. De Wiederline haalt met haar nieuwe vertrek- en aankomsttijden de banden met de buren aan!

 

Grenzeloze samenwerking:
de Wiederline is een samenwerking tussen de provincie Groningen, de Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (organiseert het regionale spoorvervoer in Niedersachsen) en vervoerbedrijf Arriva.

Wiederzain of Wiedersehen

Groninger of Ostfries… We hebben meer gemeen dan we denken. Ook onze dialecten lijken op elkeer. Terwijl u vanuit Duitsland hin und wieder reist, is in het Gronings het wiederzain altijd warm en gezellig. ‘Komm wieder’ hoort u aan beide kanten van de grens, wanneer u met de Wiederline weer terugreist naar huis…

 

Toekomstplannen

Bovenaan het verlanglijstje van de Nederlandse en Duitse spoorwegmaatschappijen staat een kortere reistijd tussen Groningen en Bremen. Het liefst op hele korte termijn. Met een sneltrein vanaf Leer reist u dan binnen 2 uur van Groningen naar Bremen… Wordt vervolgd!

Wiederline is een initiatief van:

logo-prov-gron