• slider2
  • slide1

Uittips in Zuidbroek

Wanneer u met de Wiederline naar Zuidbroek reist, kunt u ook een bezoek brengen aan het  Noord-Nederlands Trein en Tram Museum. U vindt het, heel toepasselijk, in één van de gebouwen op het station. Zuidbroek heeft verder een monumentale kerk uit de 13e eeuw, waarbij de toren los staat van de kerk en de toren vroeger dienst deed als gevangenis. Net even buiten Zuidbroek is het zomers goed toeven aan het water van de zandafgraving Botjes Zandgat. En wanneer u écht eens wat anders wilt doen, gaat u op excursie bij slakkenkwekerij Bos-Carabain Escargots!

 

Over Zuidbroek…

Zuidbroek is een klein plaatsje aan de rand van de Veenkoloniën, op de grens van het Oldambt. In de Middeleeuwen lag Zuidbroek aan een handelsroute richting Duitsland. Inmiddels ligt op die plaats de A7 richting Duitsland. Diezelfde A7 veroorzaakt ook de splitsing tussen Noord- en Zuidbroek.

Tips:

 

Festival:

Festival Hongerige Wolf (25-26-27 juli 2014)
Vanaf station Zuidbroek vertrekt de bus elke twee uur naar het festival terrein. De eerste bus om 11 uur en de laatste om 23 uur richting station Zuidbroek. Een busritje kost 3 euro.

Wiederline is een initiatief van:

logo-prov-gron